Gyümölcsös töltött libacomb

 2010.11.21. 20:15

Hozzávalók 4 személyre: 4 libacomb ,2 kissebb jonatánalma , 20 dkg aszaltszilva , 1dl vörösbor , 1 dl tejszin , 4 cl  konyak , 2 gerezd fokhagyma , só bors.

Elkészítés : A libacombokat kuktába helyezzük ,leőntjük 2 pohár vízzel ,megsózzuk , mellé tesszük a fokhagymát  és a jelzéstől számítva  20 percig pároljuk. Az aszalt szilvát vörösborban megpároljuk , kimagozzuk , majd lellétesszük a megtisztított ,elaprított almát is 2 percig együtt főzzük a borban , majd lecsöpögtetjük és a combok bőre alá dugdossuk .

A libacombokat a töltelékével fölfelé,tepsibe helyezzük , és közepesen forró sütőben megpirítjuk. A keletkezett pecsenyeléről eltávolítjuk a zsíradékot  ,a lében elkeverjük a tejszint ,a konyakot megfűszerezzük és a töltött combokhoz kínáljuk.

Burgonyapüré illik hozzá.

 

Címkék: gyümölcsös töltött libacomb.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr412463890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.11.22. 09:58:06

Hát ez nagyon finom ízű lehet!!! Még soha ilyet nem hallottam. Múltkor volt libacombok ebéd, jó lett volna ezt a "részeges" combot megcsinálni! :)
De majd legközelebb!

mErzsébet 2010.11.22. 18:48:43

@ildsisy:
Én szeretem a libát ,libával, mindenhogy. Köszönöm.
süti beállítások módosítása