Gesztenyés bonbon.

 2010.11.23. 15:40

Gyorsan elkészíthető és különleges csemege.

Hozzávalók:1 cs /25 dkg /.mirelit gesztenyepüré,kb 1dl tej , 30 dkg mirelit vagy meggybefőtt ,kakaópor ,1db étcsoki.

   A felengedett gesztenyepürét kevés tejjel simára keverjük hogy könnyen formázható legyen .A meggyet papírszalvétával leszárítjuk . A gesztenyéből kis gombócokat formázunk ,belenyomunk egy szem meggyet.A csokit lereszeljük ,összekeverjük a kakaóporral és ebben megforgatjuk a gombóckákat.Műanyag pálcikára vagy fogpiszkálóra szúrva ,vagy minyonpapírban tálaljuk .

Egy csomag gesztenyéből 16-18 db készíthető.

Gesztenyés batyu.

Hozzávalók : 1 cs mirelit gesztenyepüré ,2 evőkanál barackíz ,1 cs mirelit leveles tészta,kevés porcukor.

A leveles tésztát , a gesztenyepürét felengedjük, a gesztenyét a baracklekvárral simára keverjük . A tésztát kinyújtjuk 20 db kockát vágunk belőle.Közepébe elosztjuk a barackízzel elkevert tölteléket ,a tészta sarkait összenyomjuk , abatyukat forró sütőben világosra sütjük ,még melegen meghintjük porcukorral.

 jó étvágyat.

Címkék: gesztenyés bonbon.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr722468165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása