Töltött oldalas.

 2010.11.27. 09:51

Ajánlott hozzávalók : 1,20 kg oldalas dagadóval ,3dkg só , 1/2 dkg korainder , 1/2 dkg bors

 1 kg burgonya , 1 kanál liszt , 2 kanál par .püré.

Töltelékhez : 60 dkg apróhús ,15 dkg rizs , 10 dkg császárhús ,  8 dkg vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma , 1 dkg fűszerpaprika ,3 dkg só , 1/2 dkg törött bors , 3 db tojás.

Az oldalast előkészítjük .A dagadót rajta hagyjuk  ,majd a csontokat késsel kiszedjük , vigyázva ,a hús egyben maradjon ,a porcogót levágjuk .

Ezután az oldalast a bárd lapjával kiklofoljuk ,míg tekerhető nem lesz ,hogy a rostok fellazuljanak.Olyan fél centi vastagságúra.Sóval ,törtt borsal ,korainderrel fűszerezzük.

Töltelék készítése: A rizst pároljuk ,majd a ledarált apróhússal összekeverjük.

A császárhúst kiolvsztjuk ,majd megpirítjuk , ahagymát hozzáadjuk ,azt is megpirítjuk vele. ,összekeverjük a rizses darálthússal ,hozzáadjuk az összetört fokhagymát ,a fűszerpaprikát, a sót a törött borsot  ,és a tojásokat.A húson szétterítjük ,és hosszantirészén lazán ,föltekerjük  és/ mint a bélszínnél ,vagy sonkánál ,hurokkötéssel körbe kötjük .Nem túl szorosan ,nem túl lazán./ A húst megsózzuk ,és lassan mind a két oldalát megsütve sütögetjük álandó locsolás közben. Tű próba után ,/Kb. 3/4 óra múlva /  a hajában főtt burgonyát megtisztítva ,mellé vágjuk negyedelve és tovább sütjük míga burgony is megsül.

Mikor kész a hús ,levágjuk  a zsineget ,kicsit hagyjuk ,mad fölszeleteljük 1 cm vastag szeletekre.A pecsenye levét megpirítjuk a paradicsom pürével , megszórjuk liszttel  ,megpirítjuk , pici vízzel fölengedjük ,felforraljuk. Kész a pecsenye lé. A pirított burgonyával és párolt káposztával tálaljuk.

 Saját recept.

 

 

 

 

Címkék: töltött oldalas.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr422476291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.11.27. 17:59:20

Nagyon finom lehet így,de itt nálunk külön-külön kapható a hentesnél a dagadó és az oldalas.
(Legfeljebb összevarrjuk...) :)
De ezt a tölteléket sem ismertem. Finom lehet, ezt most felírom papírra. Köszi! :)

mErzsébet 2010.11.27. 20:42:08

@ildsisy: lehet ha kéred ,ad olyat is ,minden lehetséges a hűtőből.
süti beállítások módosítása