A kolbász elkészítése.

 2010.11.29. 18:47

A receptben írok egy mennyiséget ,ezt nem muszáj követni el lehet térni ,kevesebb is lehet több is ,ám ha a hús kevesebb a fűszerek is úgy arányuljanak hozzá.

 

A kolbász készítése.

Hozzávalók: 6 kg sertés apróhús , 4 kg zsírszalonna, 10 dkg fokhagyma , 18 dkg asztali /darabos / só , 6 dkg bors 12 dkg fűszer /őrölt piros  / paprika."  2 dl langyos víz.

Sertés bél 1-2 csomag ,egy csomag kevés ,kettő sok ,el lehet tenni ami megmarad.

A húst közepes lukú darálón ledarálom a szalonnát is ,a fokhagymát többször ledarálom fínomra ,a langyos vízzel elkeverem hozzá adom a fűszerekkel együtt a ledarált , összekevert masszához .

A sertés belet két órával hamarabb beáztatom vízbe hagymát teszek közé  , azért hogy jobb illata legyen  a bélnek ,majd átmosom a sótól .

Betöltöm a masszát ,meg szurkálom kicsit a kolbászt ,és vagy hűtőbe ,vagy füstölni teszem.

Jó étvágyat.Saját recept.

Címkék: a kolbász elkészítése.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr512481829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizs (törölt) 2010.11.29. 19:31:05

Hát ezt biztos megcsinálom itthon valamikor. Már úgy kívántam a sütni való kolbászt, hogy kellett venni, persze mellé hurkákat is, és lett dinsztelt káposzta is. :)
Kösz a jó receptet, egyszerűnek látszik.

mErzsébet 2010.11.30. 08:41:01

@bokapiri: igen egyszerű és finom.De a keveréssel vigyázni kell.
süti beállítások módosítása