Nürnbergi puszedli.

 2010.11.30. 17:21

Hozzávalók:

40-45 db.hoz

10 dkg cukrozott citromhéj ,10 dkg cukrozott narancshéj ,18 dkg hámozatlan mandula , 18 dkg hámozott mogyoró, 4 tojás 18 dkg porcukor ,1 csipet só 1/2 kk .őrölt szegfüszeg (kávés kanál )1/2 kk . őrölt szerecsendió , 1 csapott ek. őrölt fahéj , 1 citrom reszelt héja 40-45 db 5 cm átmérőjű ,kerek ostyalap /ostyalap híján margarinnal megkent sütőpapírlapra halmozzuk a masszát/

A mázhoz és díszítéshez:

10 dkg étcsoki tortabevonó néhány szem cukrozott cseresznye vagy meggy ,2 ekanál vágott mandula ,vagy pisztácia ,vagy dió.

Elkészítés kb. 1óra.

A cukrozott citrom és narancshéjat nagyon apróra vágjuk. A mandulát és a mogyorót fínomra daráljuk. A tojásokat habosra -fehérre keverjük a porcukorral és a sóval ,majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket ,a reszelt citromhéjat ,a mandulát ,mogyorót , végül a cukrozott citrom és narancshéjat,alaposan összekeverjük .

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra  , a kivágott kerek sütőpapírra ,vagy ostyalapokra formás halmokat púpozunk ,25 percig sütjük ,majd 4-5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni , majd rácsra rakosgatjuk.

Az étcsokit melegvíz fürdőben egy másik lábaskában feolvasztjuk  ,majd fejjel lefelé a csókocskákat bele mártogatjuk és ismét rácsra rakjuk.Mielőtta csoki máz megdermed ,apróra vágott pisztáciával és felkockázott cukrozott cseresznyével díszítjük.

Jól záródó sütőpapírral kibélelt dobozban tároljuk , 2-3 hétig is elál. A rétegek közé is sütőpapírt teszünk.

/Itthon recept/

 

 

Címkék: nürnbergi puszedli.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr712483970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.12.01. 09:53:07

De finom! Még soha sem csináltam. De régen sok mézes puszedlit ettem! :)
Ilyet nem!
süti beállítások módosítása