Az én székely káposztám.

 2010.12.01. 12:45

Kell hozzá : 80 dkg sertés tarja ,1 kg savanyú káposzta /ne legyen túl savanyú ! /  -4 kanál lecsó ,15 dkg vörös hagyma ,10 dkg füstölt szalonna ,1 dl olaj ,2 cikk fokhagyma ,kömény egy csipetnyi , '/2 mokkás kanálnyi őrölt bors , 1 kávéskanál só ,1/2 kávéskanál csirke fűszersó /ízesít ,puhít/10 dkg rizs  ,én teszek hozzá erős zöldpaprikát ,vagy egy kis csípős fűszer paprikát,víz a felöntéshez.

Elkészítés : a hagymát összevágom apró kockákra ,a forró olajba beledobom  ,piritom ,majd  a füstölt szalonnát  hozzáadom és megpirítom benne ,a 4 kanál lecsót ráöntöm  ,együtt pirítom amíg minden víz el nem sül belőle.A megmosott kockára vágott tarját hozzá rakom , átpirítom ,rávágom a fokhagymát , rá szórom a 10 dkg rizst ,Kevergetem ,dinsztelem ,majd annyi /kb.1 dl. vizet töltök alá készre párolom ,lefedem lassan rázogatva a levét el sütöm  , majd át dinsztelem kevergetve ,nem hagyok levet alatta. Ha a hús puha ,jó a káposzta ,adhatok hozzá tejfölt is.

Nagyon fínom. Jó étvágyat.

Címkék: én az székely káposztám.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr22485758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása