Kocsonya.

 2010.12.10. 15:29

 

Hozzávalók: 1/2 sertés fej ,kettő köröm , 1 farok ,egy első csölök , 1-2 kanál konyhasó  /durva /1 mokkás kanál szemes bors ,1 mokkás kanál majoranna ,1 szál zöldség ,1 szál répa ,1 mokkás kanál szemes köménymag,1kanál  sültcsirke fűszer só, 1-2 kanál zselatin ,10 dkg fokhagyma.

Elkészítés: a  húsokat áztatom ,tisztítom ,majd annyi vízben hogy jól ellepje odateszem főni /kb.6-7 liter / a tea tojásban a fűszereket hozzá teszem a sót belerakom , a csirkesült sóját is   és a tisztított fokhagymát/ettől nagyon hamar puhul a hús ,és fínom íze lesz a kocsonyának /   -ha kell utána töltöm vízzel ,de mindig nagyon lassan -alig főzöm /egyébként a kettévágott fej miatt nem lesz tiszta a kocsonya ,ám annál fínomabb  /  olyan nyolc tányérral lesz ,mikor a hús leválik a csontról a körömnél is és a fejnél is ,kiszedem a húsokat ,kicsit hűtöm  ,tányérra porciózom , a léből kiveszek egy dl. forró levet el keverem benne a zselatint - hozzá öntöm az alapléhez - egyszer fölrottyantom ,majd hagyom hűlni ,a húsokat  -kamrába ,lehetőleg  hideg helyre teszem és ott merem rá a levét.

 Kb. 1 óra múlva megfagy a kocsonya. Citrommal ,és más fűszerekkel, ízlés szerint még lehet fűszerezni.

Jó étvágyat. Saját recept.

 

Címkék: kocsonya.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr192506942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.12.10. 19:03:51

Nemrég csináltam kocsonyát! Fincsi!
Jól néz ki a képeden!
(mindig egy a gondolatunk, főzésben is, nem veszed észre...) :):)

mErzsébet 2010.12.11. 14:33:57

@ildsisy: Nem baj az ,csak jó legyen a gondolat.Köszönöm .
süti beállítások módosítása