Halászlé.

 2010.12.15. 17:34

Hozzávalók: kb.2 kg ponty 2 db nagy fej hagyma , egy kiskanál piros paprika ,só ,bors , ízlés szerint ,1 dl olaj  , 4 kanál lecsó.

Elkészítés : a halat megtisztítom , a belsőséget eltávolítom ,de előtte leszedem az ikrát is ha van ,a fejet eltávolítom ,a keserű fogakat kiszedem ,majd lefilézem  /lefejtem a gerincéről a húsát / a hagymát felaprítom ,a forró olajban beledobom  ,kicsit dinsztelem ,majd a ketté vágott gerincet ,a fejet az uszonyokat  belerakom ,a lecsót ráteszem, a borsot ,  megsózom és lefedve párolom fehéredésig ,megszórom piros paprikával ,és addig főzöm amíg a rajta lévő halhús lefő  ,szűrőkanálon átpaszírozom  ,a halhúst felszelem ,belerakom a lébe,belefőzöm az ikrát is .

Ízesíteni lehet erős paprikával , így néz ki filézve.Ha meg főzöm ide teszem azt is.

Címkék: halászlé.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr752517869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.12.16. 09:48:05

Imádjuk a halászlét! Viszont én egész másképpen csinálom, de ez is nagyon finom lehet.
Már megvettük a két élő pontyot... :)

mErzsébet 2010.12.17. 09:48:38

@ildsisy:Ez is élt amíg nem tettem a mélyhűtőbe ,csak karácsonyra főzöm meg.
süti beállítások módosítása