Madártej.

 2010.12.17. 10:12

Hozzávalók: 1 l. tej ,3 tojás ,3 ek.kristálycukor, 1 ek. porcukor, 1 vanillia cukor , citrom héja, mazsola ,1 késhegynyi habpor.

Elkészítés: a tejet felfőzöm ,3 tojássárgáját elkeverem a 3 kanál cukorral ,citromhéjjal ,vaníliával ,kevés langyos tejjel elkeverem ,majd lassan bele keverem a tejbe , forralásig főzöm ,a forrázott mazsolát is hozzá adom ,ezt is  belefőzöm. A  tojásfehérjét felverem , egy kanál porcukrot teszek bele ,1 késhegynyi habport ,a forró vízben mind a két oldalát megforrázom ,kicsit főzöm , majd szűrőkanállal kiszedem. Belerakom a sárga tejbe.

Tipp: amíg a sárgáját a tejbe keverem lehúzom az edényt és csak ha belekevertem  ,akkor teszem vissza a lángra. Nem kapja össze.

Kész a madártej.Jó étvágyat.

 

 

Címkék: madártej.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr742521372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsi bogár 2010.12.17. 10:27:00

De rég csináltam madártejet!!!
Olyan finom recepteket írsz!!! Csorog a nyálam... :)
süti beállítások módosítása