Erdei Torta

 2011.01.14. 17:15

Hozzávalók:6 tojás ,25dkg porcukor,25 dkg liszt, 1 cs sütőpor ,12 kanál hideg víz 1 kávéskanál kakaó , egy evőkanál fahéj..

Mindig fölverem először a tojásfehérjét ,hűtőbe rakom ,a tojás sárgáját a cukorral ,6 kanál vízzel habosra keverem majd fokozatosan a többi vízzel jólkikeverem .Mikor habos hozzákeverem a sütőporral és a fahéjjal és a kakaóval elkevert lisztet ,és végül lágyan ,ezt már csak fakanállal  ,a tojások kemény habját.

Töltelék hozzávalói : 2 csomag tejszinhab por ,3dl  hűtött tej ,2cs habfixáló , 2 cs vanillia cukor ,10 dkg porcukor , 25 dkg ráma margarin .1/2 üveg meggy befőtt ,1 cs. vanillia puding.

 Elkészítés: a torta formát kivajazom ,kilisztezem ,beleöntöm a masszát ,langyos sütőben rakom és 20 percig sütöm ,majd megnézem tűpróbával ,és még 5 percig közepes lángon sütöm,akkorra kész a tortám. Tepsin lebontom a formát a piskótáról hagyom hűlni ,három lapba felvágom , majd megtöltöm a következő krémmel.

Krém : 2 dl tejben mefőzöm a pudingot , hagyom kihűlni. A tejszínt felverem a megadott utasítás a zacskón van  ,majd a margarint kikeverem öt kanál p.cukorral /10 dkg/ habosra ,lassan a pudingot is hozzá adom ,majd a magozott meggyet is kikavarom habosra   vele,és  a tejszínből két kanálnyit félre teszek ,díszíteni ,a többit lazán belerakom a kikevert krémbe és mind a három lapot megtöltöm vele ,és az oldalára tetejére is jut ,úgy osztom el .

A tetejére díszítek kis habcsomókat ,abba meggyet teszek .Kész a torta.

Címkék: erdei torta.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr212583875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsi bogár 2011.01.15. 08:42:44

De finom! Ilyet sem csináltam még! (nem vagyok annyira édesszájú, csak a család, meg kell próbálnom ezt...) :)

mErzsébet 2011.02.06. 06:34:38

@kicsi bogár: Igen ez eléggé az ,de lehet más édesítőt is használni.
süti beállítások módosítása