Tepertős pogácsa.

 2011.04.04. 12:56

Hozzávalók: 50 dkg liszt , 25 dkg tepertő , só , 2,5 dkg élesztő 1, 5 dl tej , 1 -2 kanál tejföl 3 db tojás , 1/2 dkg só ,kevés őrölt bors.

Elkészítés : az élesztőt a langyos tejben felfuttatom ,kevés só , liszt , cukor hozzáadásával  , a tepertőt ledarálom , a lisztbe bele keverem a sót , őrölt borsot ,két tojássárgáját bele ütök , majd a megkelt élesztős tejjel és a tejföllel összeállítom.Hagyom megkelni.

Ha szépen feljött , kézzel elnyújtom négyszögletesre , a közepére a darált tepertőt rákenem , a sarkakat behajtogatom , elnyújtom , és mint a hájat összehajtom.A két oldalát egymásra , majd a két felső végét rá .Félórát hagyom pihenni ,majd megint ugyanígy elnyújtom sikálóval ,és a hűtőbe teszem egy félórára.Ezt még egyszer megcsinálom.

Kiveszem a hűtőből elnyújtom ujjnyi vastagra , lisztes szaggatóval kiszaggatom , formázom kézzel , hagyom kicsit kelni  , a tetejét tojássárgával kenem.Megvagdalom .Zsemleszínűre sütöm.

 

Címkék: tepertős pogácsa.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr612798592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2011.04.05. 10:10:51

Már rég csináltam tepertős pogácsát, már nagyon kívánom! :)

mErzsébet 2011.04.05. 21:21:12

@ildsisy: Jó is egy kis Húsvéti borkorcsolyának.Köszönöm ,a tiéd majd megkóstolom.
süti beállítások módosítása