Hozzávalók: kb.2 kg ponty 2 db nagy fej hagyma , egy kiskanál piros paprika ,só ,bors , ízlés szerint ,1 dl olaj , 4 kanál lecsó.
Elkészítés : a halat megtisztítom , a belsőséget eltávolítom ,de előtte leszedem az ikrát is ha van ,a fejet eltávolítom ,a keserű fogakat kiszedem ,majd lefilézem /lefejtem a gerincéről a húsát / a hagymát felaprítom ,a forró olajban beledobom ,kicsit dinsztelem ,majd a ketté vágott gerincet ,a fejet az uszonyokat belerakom ,a lecsót ráteszem, a borsot , megsózom és lefedve párolom fehéredésig ,megszórom piros paprikával ,és addig főzöm amíg a rajta lévő halhús lefő ,szűrőkanálon átpaszírozom ,a halhúst felszelem ,belerakom a lébe,belefőzöm az ikrát is .
Ízesíteni lehet erős paprikával , így néz ki filézve.Ha meg főzöm ide teszem azt is.