Hozzávalók: 1 l. tej ,3 tojás ,3 ek.kristálycukor, 1 ek. porcukor, 1 vanillia cukor , citrom héja, mazsola ,1 késhegynyi habpor.
Elkészítés: a tejet felfőzöm ,3 tojássárgáját elkeverem a 3 kanál cukorral ,citromhéjjal ,vaníliával ,kevés langyos tejjel elkeverem ,majd lassan bele keverem a tejbe , forralásig főzöm ,a forrázott mazsolát is hozzá adom ,ezt is belefőzöm. A tojásfehérjét felverem , egy kanál porcukrot teszek bele ,1 késhegynyi habport ,a forró vízben mind a két oldalát megforrázom ,kicsit főzöm , majd szűrőkanállal kiszedem. Belerakom a sárga tejbe.
Tipp: amíg a sárgáját a tejbe keverem lehúzom az edényt és csak ha belekevertem ,akkor teszem vissza a lángra. Nem kapja össze.
Kész a madártej.Jó étvágyat.