Hozzávalók:
40-45 db.hoz
10 dkg cukrozott citromhéj ,10 dkg cukrozott narancshéj ,18 dkg hámozatlan mandula , 18 dkg hámozott mogyoró, 4 tojás 18 dkg porcukor ,1 csipet só 1/2 kk .őrölt szegfüszeg (kávés kanál )1/2 kk . őrölt szerecsendió , 1 csapott ek. őrölt fahéj , 1 citrom reszelt héja 40-45 db 5 cm átmérőjű ,kerek ostyalap /ostyalap híján margarinnal megkent sütőpapírlapra halmozzuk a masszát/
A mázhoz és díszítéshez:
10 dkg étcsoki tortabevonó néhány szem cukrozott cseresznye vagy meggy ,2 ekanál vágott mandula ,vagy pisztácia ,vagy dió.
Elkészítés kb. 1óra.
A cukrozott citrom és narancshéjat nagyon apróra vágjuk. A mandulát és a mogyorót fínomra daráljuk. A tojásokat habosra -fehérre keverjük a porcukorral és a sóval ,majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket ,a reszelt citromhéjat ,a mandulát ,mogyorót , végül a cukrozott citrom és narancshéjat,alaposan összekeverjük .
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra , a kivágott kerek sütőpapírra ,vagy ostyalapokra formás halmokat púpozunk ,25 percig sütjük ,majd 4-5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni , majd rácsra rakosgatjuk.
Az étcsokit melegvíz fürdőben egy másik lábaskában feolvasztjuk ,majd fejjel lefelé a csókocskákat bele mártogatjuk és ismét rácsra rakjuk.Mielőtta csoki máz megdermed ,apróra vágott pisztáciával és felkockázott cukrozott cseresznyével díszítjük.
Jól záródó sütőpapírral kibélelt dobozban tároljuk , 2-3 hétig is elál. A rétegek közé is sütőpapírt teszünk.
/Itthon recept/