Hozzávalók:70 dkg darált hús ,3 db zsemle ,3 db tojása , 1/2 ek só ,1 kk.bors 2 fej fokhagyma , egy kicsi fej hagyma,olaj a sütéshez ,kb. 20 dkg zsemlemorzsa.
Elkészítése : 4 cikk fokhagymát átnyomva,a hagymát apróra összevágva, 2-3 ek. olajon megdinsztelek ráöntöm a húsra,a beáztatott zsemlét jól kinyomom ,a hússal összekeverem,bele a tojás a bors és a nagyon sok ..kb 8-10 cikk fokhagyma átnyomva ,ezt már nyersen ,apró ,vagy nagyobbacska golyókat formázok vizes kézzel belőlle ,kicsit kóstolom elég sós e ,majd zsemlemorzsában megforgatom és forró olajban kisütöm.Ha szép pirosra kisült -megtörök egyet és megnézem a közepét átsült -e , papírtörülközőre kirakom ,ne legyen olajos.
Jó étvágyat.
Tipp:piros paprika nem kell bele ,mert megég a fasírozott ,lehet több is a mennyiség ,de az arányokra vigyázzunk a keverésnél,ne legyen túl sós.