Farsangi fánk.

 2011.01.06. 14:18

Hozzávalók: 60 dkg liszt vegyesen rétes és sima ,fele- fele, 2 dkg élesztő ,1,5 dl tej ,4 kanál cukor , 1 vanilliás cukor ,1/2 citromhéj , késhegynyi só ,2 tojás ,2 dl olaj a sűtéshez , barack lekvár ,szóráshoz porcukor.

Elkészítés: langyos tejben felfuttatom az élesztőt a tejhez adok egy mokkás kanál cukrot ,csipet sót, kiskanál lisztet ,ha megkelt ,a langyos lisztbe belereszelem a citromhéját ,a cukrot hozzáadom a liszthez ,kicsike sót kb késhegynyit ,majd a megkelt élesztőt a tojásokat és megdagasztom  ,ha a puha tésztám elválik az edény falától ,alá szórok kicsi lisztet és letakarom meleg törlővel ,langyos helyen tartom amíg duplája nem lesz ,akkor lisztezett  táblára öntöm  kézzel szétterítem nem túl vékonyra ,olyan újnyira,pohárral kiszaggatom ,a poharat mindig !! lisztbe mártom .

Forró olajban sütöm ,lassú tűzön ,mielőtt belerakom a közepén kissé széthúzom ,kis mélyedés lesz benne.Először fedő alatt sütöm ,majd ha megsült szép zsömle színre ,átfordítom és a másik oldalt már nem fedem le ,szép szalagos lesz a fánkom ,szalvétára kiszedem ,majd vaníliás cukorral szórom ,barack lekcvárral tálalom.

 Tipp. Nem hagyom ott hamar megég.

 

Címkék: farsangi fánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr22564951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2011.01.14. 10:58:23

De régen csináltam ilyet! :)

mErzsébet 2011.01.14. 17:44:43

Most kész a képe is.

-Ani- 2011.05.24. 23:03:35

Ó de fincsi! Régen készítettem, és nem is sikerült.... Majd kipróbálom ezt a receptet. :)
süti beállítások módosítása