Mézes zserbó.

 2010.12.03. 16:10

  Hozzávalók: 15 dkg porcukor , 5 dkg margarin 3 evőkanál méz , 5 kanál tej , 2 tojás , 2 kávéskanál pezsgő .50 dkg liszt  .

 Elkészítés : a mézet a margarint ,a cukrot , a tojást a pezsgőt ,tűzön kikavarom ,mikor már  szép barnás színe van -hozzá öntöm a liszthez ,összegyúrom ,négy lapban , tepsi hátán nyújtom ,sütöm. Nem sütöm sötét színűre ,egész világos zsemle színű a tésztám mikor kiveszem - a  tészta picit rá van sülve a tepsire - késsel alányúlunk és fellazítjuk hogy a tészta letudjon csúszni a tepsiről  ,egymásra csúsztatom őket és hagyom együtt kihűlni .

  Töltelék:25 dkg margarin , 1 citrom leve ,1 vanilliás puding ,2 vanillia cukor , 1/2 l  tej 20 dkg  porcukor , 8 kanál barack lekvár .

A pudingot két kanál porcukorral összekeverem , kevés tejjel felengedem , a többi tejet felforralom ,majd a pudingport hozzáadva , keményre főzöm, kihűtöm.

 A többi cukrot a margarinnal habosra keverem ,a citrom levét lassan hozzá adom , majd a pudingot is kikeverem vele.

 Megtöltés : az egyik lapot megkenem töltelékkel ,rá a másik lap ,ezt barack ízzel kenem meg ,erre megint egy lap , ezt töltelékkel . Rá megint egy lap. A tetejére mehet kakaó máz.

 Máz hozzávaló: másfél deci víz 20 dkg kristálycukor ,2 kanál kakaó ,5 dkg margarin.

 Elkészítése: a cukrot összekeverem a kakaóval a forróvízhez keverem ,habosra főzöm ,hozzáadom a vajat ,kicsit hagyom hűlni és ráteszem a tésztára.

 Kb. 2-3 nap múlva szeletelhető nem törik.

U.I.Ha akarom és van még ehgy tojásom a puding hoz keverem a sárgáját ,azzal főzöm meg ,a fehérjét fel verem,és mikor összerakom a vajat és a pudingot lassan bele keverem a felvert fehérjét is !! Nagyon fínom és laza tőle a töltelék.

Saját recept.

 

Címkék: mézes zserbó.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr322490804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.12.03. 17:42:49

Annyira finom édességeket írsz le, én soha nem szerettem az édességet, de most ezt is kívánom! Kívános vagyok... :)

-Ani- 2010.12.06. 17:58:32

Hű ezt kipróbálom! Anyósom készített mindig, aztán én is megpróbáltam, de ez most egész más recept... pezsgővel.... :)

mErzsébet 2010.12.07. 14:49:00

@ildsisy: Az jÓ !Bizonyos esetekben.

mErzsébet 2010.12.07. 14:50:35

@-Ani-: Igen a pezsgő teszi a tésztát lazává. Fínom ,már alig várom hogy süssem és ide is berakjam .
süti beállítások módosítása