Hozzávalók: 15 dkg porcukor , 5 dkg margarin 3 evőkanál méz , 5 kanál tej , 2 tojás , 2 kávéskanál pezsgő .50 dkg liszt .
Elkészítés : a mézet a margarint ,a cukrot , a tojást a pezsgőt ,tűzön kikavarom ,mikor már szép barnás színe van -hozzá öntöm a liszthez ,összegyúrom ,négy lapban , tepsi hátán nyújtom ,sütöm. Nem sütöm sötét színűre ,egész világos zsemle színű a tésztám mikor kiveszem - a tészta picit rá van sülve a tepsire - késsel alányúlunk és fellazítjuk hogy a tészta letudjon csúszni a tepsiről ,egymásra csúsztatom őket és hagyom együtt kihűlni .
Töltelék:25 dkg margarin , 1 citrom leve ,1 vanilliás puding ,2 vanillia cukor , 1/2 l tej 20 dkg porcukor , 8 kanál barack lekvár .
A pudingot két kanál porcukorral összekeverem , kevés tejjel felengedem , a többi tejet felforralom ,majd a pudingport hozzáadva , keményre főzöm, kihűtöm.
A többi cukrot a margarinnal habosra keverem ,a citrom levét lassan hozzá adom , majd a pudingot is kikeverem vele.
Megtöltés : az egyik lapot megkenem töltelékkel ,rá a másik lap ,ezt barack ízzel kenem meg ,erre megint egy lap , ezt töltelékkel . Rá megint egy lap. A tetejére mehet kakaó máz.
Máz hozzávaló: másfél deci víz 20 dkg kristálycukor ,2 kanál kakaó ,5 dkg margarin.
Elkészítése: a cukrot összekeverem a kakaóval a forróvízhez keverem ,habosra főzöm ,hozzáadom a vajat ,kicsit hagyom hűlni és ráteszem a tésztára.
Kb. 2-3 nap múlva szeletelhető nem törik.
U.I.Ha akarom és van még ehgy tojásom a puding hoz keverem a sárgáját ,azzal főzöm meg ,a fehérjét fel verem,és mikor összerakom a vajat és a pudingot lassan bele keverem a felvert fehérjét is !! Nagyon fínom és laza tőle a töltelék.
Saját recept.