Kell hozzá : 80 dkg sertés tarja ,1 kg savanyú káposzta /ne legyen túl savanyú ! / -4 kanál lecsó ,15 dkg vörös hagyma ,10 dkg füstölt szalonna ,1 dl olaj ,2 cikk fokhagyma ,kömény egy csipetnyi , '/2 mokkás kanálnyi őrölt bors , 1 kávéskanál só ,1/2 kávéskanál csirke fűszersó /ízesít ,puhít/10 dkg rizs ,én teszek hozzá erős zöldpaprikát ,vagy egy kis csípős fűszer paprikát,víz a felöntéshez.
Elkészítés : a hagymát összevágom apró kockákra ,a forró olajba beledobom ,piritom ,majd a füstölt szalonnát hozzáadom és megpirítom benne ,a 4 kanál lecsót ráöntöm ,együtt pirítom amíg minden víz el nem sül belőle.A megmosott kockára vágott tarját hozzá rakom , átpirítom ,rávágom a fokhagymát , rá szórom a 10 dkg rizst ,Kevergetem ,dinsztelem ,majd annyi /kb.1 dl. vizet töltök alá készre párolom ,lefedem lassan rázogatva a levét el sütöm , majd át dinsztelem kevergetve ,nem hagyok levet alatta. Ha a hús puha ,jó a káposzta ,adhatok hozzá tejfölt is.
Nagyon fínom. Jó étvágyat.