Hozzávalók: 1,5 kg. hordós káposzta , 2 kg édes fejeskáposzta , 1 ,6 kg sertés tarja ,1 szál füstölt kolbász , 1 csülök , 20 dkg rizs , 10 dkg árpagyöngy ,1 dl. olaj ,vagy 10 dkg. zsír ,fűszer paprika ,bors ,só ,1 fej fokhagyma ,1 fej vöröshagyma , 2 dl.par.püré ,vagy 4 kanál lecsó .
Elkészítés: Az édes káposztát forró sós vízben lefejtem / lehet vásárolni is hozzá sav.laput / az olajat egy nagy edényben meg forrósítom az összevágott csülköt gyorsan átsütöm benne,majd a kolbász is összevágom és megpirítom vele ,megszórom egy két kanál lisszttel ,ezt is pirítom kicsit , erre rárakom a hordós káposztát /ha túl savanyú kimosom kicsit / majd a káposztát a hússal dinsztelem /pirítom /folytonos keveréssel , amig nem pirul meg kicsit ,fölengedem annyi vízzel hogy ellepje és lassan főzni kezdem. Majd a tölteléket is belerakom.
Töltelék: a húst az átnyomott fokhagymával ,a borssal ,a sóval a piros paprikával és a megdinsztelt hagymával összekeverem jól ,a rizst hozzáadom ,a káposzta lapuba töltöm ,majd szépen beleállítgatom a káposztába. A tetejére rászórom az árpagyöngyöt , a paradicsom pürét ráöntöm .Lassan főzöm ,ha az árpagyöngy puha lesz ,jó a káposzta.