Töltöttkáposzta.

 2010.12.11. 14:32

Hozzávalók: 1,5 kg. hordós káposzta , 2 kg édes fejeskáposzta , 1 ,6 kg sertés tarja ,1 szál füstölt kolbász , 1 csülök , 20 dkg rizs , 10 dkg árpagyöngy ,1 dl. olaj ,vagy 10 dkg. zsír ,fűszer paprika ,bors ,só  ,1 fej fokhagyma ,1 fej vöröshagyma , 2 dl.par.püré ,vagy 4 kanál  lecsó .

Elkészítés: Az édes káposztát forró sós vízben lefejtem / lehet vásárolni is hozzá sav.laput / az olajat egy nagy edényben meg forrósítom az összevágott csülköt gyorsan átsütöm benne,majd a kolbász is összevágom és megpirítom vele ,megszórom egy két kanál lisszttel ,ezt is pirítom kicsit , erre rárakom a hordós káposztát  /ha túl savanyú kimosom kicsit / majd a káposztát a hússal dinsztelem /pirítom /folytonos keveréssel , amig nem pirul meg kicsit ,fölengedem annyi vízzel hogy ellepje és lassan főzni kezdem. Majd a tölteléket is belerakom.

Töltelék: a húst az átnyomott fokhagymával ,a borssal ,a sóval a piros paprikával és a megdinsztelt hagymával összekeverem jól ,a rizst hozzáadom ,a káposzta lapuba töltöm ,majd szépen beleállítgatom a káposztába. A tetejére rászórom az árpagyöngyöt , a paradicsom pürét ráöntöm .Lassan főzöm ,ha az árpagyöngy puha lesz ,jó a káposzta.

 

Címkék: töltöttkáposzta.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr972508935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2010.12.15. 22:55:29

Finom! Éhes lettem! :) Többé este 11-kor nem jövök erre. :))

mErzsébet 2010.12.16. 08:31:26

@-Ani-: Érdekes mikor én éhes vagyok ,/mikor nem / rögtön írok egy receptet ,és elvagyok kicsit ,amíg a konyháig kiérek.Köszönöm kommented.Egyébként ez a káposzta nem azért ,de pazar tud lenni.
süti beállítások módosítása