Hozzávalók : 1 csirke ,1 csokor zöldpetrezselyem , 1 fej hagyma , 1 sárgarépa , 2 szál zellerzöldje, 1 babérlevél , 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj , 2 kanál liszt , 2 tojássárgája , 2 citrom , só ,bors.
A csirkét 5 részre daraboljuk (2 combrész 2 melle része , 1 háta része ) A belsőségeket és a csirke hátát kis darabokra ,a hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk ,a zellertés a babérlrvelet hozzáadva ,négy szem borssal kevés sóval kb 3/4 liter vízben fél óra hosszat lassan forraljuk ,majd félreállítjuk.
A darabolt csirkét sóval ,borssal bedörzsöljük a vajat az olajat együtt felhevítjük ,a darabolt csirkét aranysárgára sütjük benne ,kivesszük ,meleg tálra félrerakjuk. A zsíradékot ,amiben acsirke sült , 2 kanál liszttel elkeverjük ,egy kicsit együtt piritjuk, majd a hátarész 162 liter levével felengedjük , összeforraljuk . Beletesszük a csirkedarabokat ,s lefedve -egészen kis lángon - amig a csirke meg nem puhult (kb.1/2 óráig )puhára pároljuk .Majd ujra kiszedjük a csirkedarabokat a léből , a mártásról leszedjük a zsíradékot,egy kis tálkában 2 tojássárgáját egy citrom levével jól elkeverünk ,a léhez öntjük ,jól átforrósítjuk ,de már nem forraljuk : izlés szerint utánaízesítünk. A csirkedarabokat a mártással leöntjük , a sárgarépa darabokat hozzáadjuk s apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva ,citrom karikákkal díszítve tálaljuk .
feltétként adhatunk hozzá sajtos burgonya gombócot.
RaRe.