Hozzávalók: 1/2 sertés fej ,kettő köröm , 1 farok ,egy első csölök , 1-2 kanál konyhasó /durva /1 mokkás kanál szemes bors ,1 mokkás kanál majoranna ,1 szál zöldség ,1 szál répa ,1 mokkás kanál szemes köménymag,1kanál sültcsirke fűszer só, 1-2 kanál zselatin ,10 dkg fokhagyma.
Elkészítés: a húsokat áztatom ,tisztítom ,majd annyi vízben hogy jól ellepje odateszem főni /kb.6-7 liter / a tea tojásban a fűszereket hozzá teszem a sót belerakom , a csirkesült sóját is és a tisztított fokhagymát/ettől nagyon hamar puhul a hús ,és fínom íze lesz a kocsonyának / -ha kell utána töltöm vízzel ,de mindig nagyon lassan -alig főzöm /egyébként a kettévágott fej miatt nem lesz tiszta a kocsonya ,ám annál fínomabb / olyan nyolc tányérral lesz ,mikor a hús leválik a csontról a körömnél is és a fejnél is ,kiszedem a húsokat ,kicsit hűtöm ,tányérra porciózom , a léből kiveszek egy dl. forró levet el keverem benne a zselatint - hozzá öntöm az alapléhez - egyszer fölrottyantom ,majd hagyom hűlni ,a húsokat -kamrába ,lehetőleg hideg helyre teszem és ott merem rá a levét.
Kb. 1 óra múlva megfagy a kocsonya. Citrommal ,és más fűszerekkel, ízlés szerint még lehet fűszerezni.
Jó étvágyat. Saját recept.