Gyorsan elkészíthető és különleges csemege.
Hozzávalók:1 cs /25 dkg /.mirelit gesztenyepüré,kb 1dl tej , 30 dkg mirelit vagy meggybefőtt ,kakaópor ,1db étcsoki.
A felengedett gesztenyepürét kevés tejjel simára keverjük hogy könnyen formázható legyen .A meggyet papírszalvétával leszárítjuk . A gesztenyéből kis gombócokat formázunk ,belenyomunk egy szem meggyet.A csokit lereszeljük ,összekeverjük a kakaóporral és ebben megforgatjuk a gombóckákat.Műanyag pálcikára vagy fogpiszkálóra szúrva ,vagy minyonpapírban tálaljuk .
Egy csomag gesztenyéből 16-18 db készíthető.
Gesztenyés batyu.
Hozzávalók : 1 cs mirelit gesztenyepüré ,2 evőkanál barackíz ,1 cs mirelit leveles tészta,kevés porcukor.
A leveles tésztát , a gesztenyepürét felengedjük, a gesztenyét a baracklekvárral simára keverjük . A tésztát kinyújtjuk 20 db kockát vágunk belőle.Közepébe elosztjuk a barackízzel elkevert tölteléket ,a tészta sarkait összenyomjuk , abatyukat forró sütőben világosra sütjük ,még melegen meghintjük porcukorral.
jó étvágyat.