Ajánlott hozzávalók : 1,20 kg oldalas dagadóval ,3dkg só , 1/2 dkg korainder , 1/2 dkg bors
1 kg burgonya , 1 kanál liszt , 2 kanál par .püré.
Töltelékhez : 60 dkg apróhús ,15 dkg rizs , 10 dkg császárhús , 8 dkg vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma , 1 dkg fűszerpaprika ,3 dkg só , 1/2 dkg törött bors , 3 db tojás.
Az oldalast előkészítjük .A dagadót rajta hagyjuk ,majd a csontokat késsel kiszedjük , vigyázva ,a hús egyben maradjon ,a porcogót levágjuk .
Ezután az oldalast a bárd lapjával kiklofoljuk ,míg tekerhető nem lesz ,hogy a rostok fellazuljanak.Olyan fél centi vastagságúra.Sóval ,törtt borsal ,korainderrel fűszerezzük.
Töltelék készítése: A rizst pároljuk ,majd a ledarált apróhússal összekeverjük.
A császárhúst kiolvsztjuk ,majd megpirítjuk , ahagymát hozzáadjuk ,azt is megpirítjuk vele. ,összekeverjük a rizses darálthússal ,hozzáadjuk az összetört fokhagymát ,a fűszerpaprikát, a sót a törött borsot ,és a tojásokat.A húson szétterítjük ,és hosszantirészén lazán ,föltekerjük és/ mint a bélszínnél ,vagy sonkánál ,hurokkötéssel körbe kötjük .Nem túl szorosan ,nem túl lazán./ A húst megsózzuk ,és lassan mind a két oldalát megsütve sütögetjük álandó locsolás közben. Tű próba után ,/Kb. 3/4 óra múlva / a hajában főtt burgonyát megtisztítva ,mellé vágjuk negyedelve és tovább sütjük míga burgony is megsül.
Mikor kész a hús ,levágjuk a zsineget ,kicsit hagyjuk ,mad fölszeleteljük 1 cm vastag szeletekre.A pecsenye levét megpirítjuk a paradicsom pürével , megszórjuk liszttel ,megpirítjuk , pici vízzel fölengedjük ,felforraljuk. Kész a pecsenye lé. A pirított burgonyával és párolt káposztával tálaljuk.
Saját recept.