A receptben írok egy mennyiséget ,ezt nem muszáj követni el lehet térni ,kevesebb is lehet több is ,ám ha a hús kevesebb a fűszerek is úgy arányuljanak hozzá.
A kolbász készítése.
Hozzávalók: 6 kg sertés apróhús , 4 kg zsírszalonna, 10 dkg fokhagyma , 18 dkg asztali /darabos / só , 6 dkg bors 12 dkg fűszer /őrölt piros / paprika." 2 dl langyos víz.
Sertés bél 1-2 csomag ,egy csomag kevés ,kettő sok ,el lehet tenni ami megmarad.
A húst közepes lukú darálón ledarálom a szalonnát is ,a fokhagymát többször ledarálom fínomra ,a langyos vízzel elkeverem hozzá adom a fűszerekkel együtt a ledarált , összekevert masszához .
A sertés belet két órával hamarabb beáztatom vízbe hagymát teszek közé , azért hogy jobb illata legyen a bélnek ,majd átmosom a sótól .
Betöltöm a masszát ,meg szurkálom kicsit a kolbászt ,és vagy hűtőbe ,vagy füstölni teszem.
Jó étvágyat.Saját recept.