Hozzávalók: 8 kissebb csirkecomb ,lehet egész lehet felső vagy lehet alsó felső ,ki hogy akarja, ,15 dkg margarin /vaj/1 evőkanál méz , 1 dl citromlé ,só őrölt bors.
A combokat este besózzuk , éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a vajjal k/margarinnal / kikent tepsibe szorosan egymásmellé fewktetjük ,a tepsit lezárjuk alufóliával ,,és 25 -30 percig pároljuk a sütőben.
Csészében összekeverjük a vajat a mézzel ,a citromlével ,jól megborsozzuk ,és a combokat megkenjük a keverékkel. A fóliát nem tesszük vissza ,a piruló combokat újra megkenjük.Mire kész a csirke a keverék is elfogy.
A hús nem lesz édes ,csak pikáns ízt kap.Zöldborsós rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.
Gizella receptje.