Citromos csirke

 2010.11.18. 21:50

Hozzávalók : 1 csirke ,1 csokor zöldpetrezselyem , 1 fej hagyma  , 1 sárgarépa , 2 szál zellerzöldje, 1 babérlevél  , 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj , 2 kanál liszt , 2 tojássárgája , 2 citrom , só ,bors.

A csirkét 5 részre daraboljuk (2 combrész 2 melle része , 1 háta része )  A belsőségeket és a csirke hátát kis darabokra  ,a hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk ,a zellertés a babérlrvelet hozzáadva ,négy szem borssal kevés sóval kb 3/4 liter vízben fél óra hosszat lassan forraljuk ,majd félreállítjuk.

A darabolt csirkét sóval ,borssal  bedörzsöljük a vajat az olajat együtt felhevítjük ,a darabolt csirkét aranysárgára sütjük benne ,kivesszük ,meleg tálra félrerakjuk. A zsíradékot ,amiben acsirke sült , 2 kanál liszttel elkeverjük ,egy kicsit együtt piritjuk, majd a hátarész 162 liter levével felengedjük , összeforraljuk . Beletesszük a csirkedarabokat ,s lefedve -egészen kis lángon - amig a csirke meg nem puhult (kb.1/2 óráig )puhára pároljuk .Majd ujra kiszedjük a csirkedarabokat a léből , a mártásról leszedjük a zsíradékot,egy kis tálkában 2 tojássárgáját egy citrom levével jól elkeverünk ,a léhez öntjük ,jól átforrósítjuk ,de már nem forraljuk : izlés szerint utánaízesítünk. A csirkedarabokat a mártással leöntjük , a sárgarépa darabokat  hozzáadjuk s apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva  ,citrom karikákkal  díszítve tálaljuk .

feltétként adhatunk hozzá sajtos burgonya gombócot.

 

 RaRe.

Címkék: citromos csirke.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr762458152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása