Hurka készítés.

 2010.11.28. 13:32

Hogyan toroljuk meg magunkat.

Ez egy jó májas hurka elkészítési módja lesz ..

Hozzávalók : 1,5 kg rizs , 2,5 kg sertés fej ,50 dkg máj , 1,5kg tüdő ,8 dkg só , 2dkg  őrölt bors , 5 dkg majoránna.40dkg vöröshagyma , sertés bél.

Elkészítés : a fejet addig főzzük amíg lejön a csontról ,majd a májat  , tüdőt is kifőzzük abban az abároló lében ,adunk a léhez kb 10 dkg olvasztott zsírt,/ne tapadjon a rizs le / utána a rizst öntjük a forró abároló lében ,azt is kifőzzük, kiöblítjük a kifőtt rizst mert különben tapadni fog /ezt a levet tegyük félre ,még kell. /

A hagymár dinszteljük meg , majd daráljuk a főtt hússal ,májjal ,tüdővel ,együtt le. A fűszereket hozzá adjuk  ,keverjük , hurkatöltővel töltjük , tűvel megszúrkáljuk hogy a levegő kijöjjön .Ez a mennyiség kb.6 kg hurka lesz. Az abároló lében egy kis ideig bele rakjuk/tartjuk/ a hurkát  ,ha van drót szatyrunk akkor azzal engedjük bele egy öt percre a fövő vízbe ,ha nincs akkor egy nagy fakanál nyelén lógatva engedjük bele ,nem sok fövés egy pár perc kell neki ,mert minden anyag meg van főzve !

Tiszta deszkára rakjuk míg kihűl ,lehet fogyasztani ,vagy hűtőbe el rakni.

Hurka sütési tanács :vízzel kiöblítem a tepsit ,bele rakom a hurkát ,locsolgatom saját zsírjával  ,pár percig ,pirulásig pirítom ,majd hagyom félig kihűlni ,csak akkor nyúlok hozzá ,nem szakad szét.

Az abároló/ föző lé / léből szoktak levest is készíteni !! Finom !

Saját recept.

 

Címkék: hurka készítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr102478719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kirbekurba 2010.11.28. 14:18:04

Disznótoron, igen, ott készítettünk, rokonnál, isteni finom ahogy kóstólgatjuk, és a vége a sütés!
Múlt héten vettünk éppen véres hurkát, piacon. Nagyon finom volt az íze, kicsit borsosabb volt, de az nem baj! :)
Kolbász recept? Azért oda vagyunk. Évek óta készülünk házilag (városban...) csinálni... :)

mErzsébet 2010.11.29. 11:45:13

@kirbekurba: Lehet ezt akárhol ,ugye csak a mennyiség lesz kevesebb ,mivel kicsi a hely ,nincs hol dolgozni ,gondolom.De ti ügyesek vagytok.
süti beállítások módosítása