Mákos és diós beigli.

 2010.12.03. 15:30

Hozzávalók: 1 kg liszt ,20 dkg margarin ,15 dkg zsír , 60 dkg  cukor , 2 dkg élesztő , 2 tojás , 2 dl tej 1/2 dkg só  ,2 db főtt burgonya /kb.10 dkg. /

A töltelékhez : 40 dkg dió , 40 dkg mák , 1 cs. fahéj  ,4 kanál méz , 1 citrom héja ,4 dkg morzsa , 10 dkg mazsola.

Elkészítés : A lisztet  ,a margarint , a zsírt és 8dkg porcukrot deszkán elmorzsolunk , hozzá adjuk az átnyomott burgonyát , összemorzsoljuk a tésztával ,az élesztőt gyengén cukros ,langyos tejben felfuttatjuk és hozzá adjuk a tésztához.Teszünk bele egy egész tojást ,a sót , az egészet jól összegyúrjuk ,majd hideg helyen néhány órát pihentetjük.Utána a tésztát hat egyenlő részre osztjuk ,hármat mákos ,hármat diós töltelékkel töltünk ,zsírozott tepsibe tesszük ,nem túl közel egymáshoz ,tojással megkenjük és félórát meleg helyen tartjuk ,majd újra megkenjük tojással és most hideg helyen megvárjuk amíg a tojás megszárad rajta. /megrepedezik /Mérsékelt meleg sütőben kb. 35 -40 percig sütjük.

Mák töltelék : 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk ,leforrázzuk vele a mákot  és a fele mazsolát,majd belekeverjük a reszelt citromhéjat és egy kiskanál fahéjat .A tölteléket hidegen kenjük a tésztára ,csurgatunk rá mézet is.

Dió töltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk  és az őrölt dióra  és a mazsola másik felére öntjük ,fahéjat ,citromhéjat ,és egy késhegynyi morzsát teszünk bele tetejére 2 kanál mézet csurgatunk.Szintén hidegen kenjük a tésztára.A töltelék se túl sűrű se túl híg ne legyen mert a tészta szétreped.

/a burgonyától sokáig puha marad a beigli . Letakarva tartjuk amíg nem szeleteljük./

 Sajátom.Megsült.

Címkék: és mákos diós beigli.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr412490717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása