Hozzávalók :7 darab tojás , 40 dkg kristálycukor , 12 dkg liszt , 10 dkg darált dió , 2,5 dl. tej , 2,5 dkg. kakaó , 1dl. rum , 3 csom . vanilliás cukor , 1-1 citrom és narancs héja reszelve 1 csomag mazsola , 4 dkg barack íz.
Tészta: 5 tojás fehérjéből 10 dkg. cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, majd könnyedén hozzákeverjük a tojások sárgáját,végül fakanállal hzákeverünk10 dkg.lisztet.Elsztjuk három felé ,egyik részébe belekeverünk 4dkg darált diót, a másik részbe 1dkg kakaót,a harmadik sárga marad, külön ,külön kisütjük.
Puncslé :15 dkg kristálycukor ,2dl víz, 0,5 dl rum ,vanilliás cukor ,reszelt citrom és narancshéj - az egészet összekeverjük ,felforraljuk ,majd hidegre tesszük.
Sárgakrém töltelék: 2,5 dl tejből 2 tojássárgájából ,2dkg lisztből ,vanilliás cukorral sűrű sárgakrémet főzünk .
Töltelélhez : 5 dkg darált dió , 1 csomag mazsola , 4 deka barackíz.
Csokiöntet: 15dkg cukor ,1,5 dkg. kakaópor vagy főző csokoládé , 1dl víz , 0,5 dl rum -összekeverjük ,felforraljuk és kihűtjük.
Elkészítés : az első lapot tepsibe helyezzük és meglocsoljuk a puncslé egyharmadával .A sárgakrém felét rá kenjük megszórjuk dióval és mazsolával. Rátesszük a másik lapot és ugyanúgy járunk el , végül rákerül a harmadik lap .Meglocsoljuk a maradék puncslével , megkenjük baracklekvárral , meghintjük kevés cukrozott kakaóval .Legalább 24 órát hideg helyen tartjuk.
Tálaláskor kiskanállal ,galuskákat szaggatunk belőle, kistányérra halmozzuk. Tejszinhabbal feldíszítjük , sűrű csokoládé öntettel leöntjük.
Jó étvágyat !
Gundel recept.