Hozzávalók 4 személyre :
50 dkg darált hús, 4 kemény tojás + 1 tojás, 1 e.k.vágott petrezselyem ,1 e.k. vágott snidling, só ,őrölt fekete bors
A körethez :
40 dkg héjában főtt burgonya ,10 dkg reszelt sajt,párolt zöldség ízlés szerint.
1/ A húst összekeverjük a nyers tojással és a fűszerekkel . Négy részre osztjuk .A főtt tisztított tojásokat beburkoljuk a fűszeres hússal .Szép gombócokat formázunk ,és minden gombócot fóliában csomagolunk . Tepsibe helyezzük ,és 180 Celsius-fokos sütőben tesszük kb. 30 percre .
2/ A főtt burgonyát megtisztítjuk , vastagabb szeletekre vágjuk , ,és kicsit egymásra csúsztatva rakjuk a tepsibe ,sózzuk a tetejét és reszelt sajtot hintünk rá .A sajt pirulásáig sütjük.
3/Tálaláskor tányérra rakjuk a párolt zöldségeket ,mellé a sajtos burgonyát ,a tojásos húsgolyókat kicsomagoljuk ,ketté vágjuk ,és mellé rakjuk.
Saját.