Sajtos Burgonyagombóc

 2010.11.18. 22:14

 Hozzávalók: 1kg. burgonya , 2 tojás ,10 dkg. liszt , 10 dkg. reszelt sajt , 1 evőkanál zsír , só egy kevés törött bors.

 A burgonyát héjában megfőzzük ,meghámozzuk ,áttörjük.Egy egész tojás , 1 tojásnak a sárgája és kb 10 dkg. lisztet keverünk bele  ,sózzuk borsozzuk izlés szerint , dió nagyságú gombócokat formálunk belőlle ,és forró lobogó sós vízben kifőzzük ,a fövő gombócokat fakanállal óvatosan megmozgatjuk ne ragadjanak le ,majd ha fel jön a tetejére a gombóc kiszedjük a vízből ,és szitán kissé megszikkasztjuk.

  Tűzálló tálat zsírral kikennk ,belerakjuk a gombócokat ,megszórjuk a reszelt sajttal , meglocsoljuk olvasztott zsírral  ,és sütőben aranysárgára pirítjuk.

A citromos csirkénkhez kiváló és szép ,mutatós feltét ,ám önálló étel is lehet.

Címkék: sajtos burgonyagombóc.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr632458199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása