Húsvéti túrótorta.

 2011.04.04. 11:30

Ha valaki nem szeret piskótát sütni ,ezt elkészítheti készen vásárolt tortalapból is , de csak egy centis vastagságú kell , ha vastagabb , megfelezem , a másik feléből lehet fínom kókuszgolyókat készíteni.

Hozzávalók : 1 szögletes egy centi vastagságú piskótalap

                  1 doboz körszeletes ananászbefőtt

                  25 dkg tehéntúró,

                  25 dkg krémsajt ,

                  2 dl tejszín,

                  10 dkg margarin ,

                  8-10 dkg porcukor,

                  3 evőkanál zselatinpor,

                  1/2 dl ananászlikőr , vagy fél üveg ananászaroma kivonat ,

                  csipetnyi só ,

                  a tetejére  : meggy befőtt , kivi szeletek , csokireszelék és  2 dl tejszínhab.

Elkészítés : Az ananász levet leszűrjük . A tejszínből kemény habot verünk ./ Vigyázzunk eléggé friss legyen / A piskótalapot rátesszük egy megfelelő tálcára , elosztjuk rajta az ananászkarikákat arra a kiviszeleteket . Az ananászléből 1 dl a zselatinra öntünk , és kis lángon addig kevergetjük , amíg feloldódik.

A túrót áttörjük , /összetörjük /  összekeverjük a megmaradt ananászlével és krémsajttal , Ezután a cukrot , a sót  és a likőrt hozzáadjuk , majd addig keverjük,míg a cukor elolvad benne .Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot , majd a kissé kihűlt ,de nem megdermedt zselatint beleforgatjuk. A krémet rákenjük a gyümölcsel megrakott piskótára  ,és hűtőszekrényben szilárdulásig hűtjük.

Tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal  díszítjük , csokiforgácsot szórunk , meggy szemeket , vagy apró húsvéti tojásokat rakunk , vagy nyuszifigurákat.

Finom. Jó étvágyat.

 

 

 

 

                 

 

 

Címkék: húsvéti túrótorta.

A bejegyzés trackback címe:

https://megfoztelek.blog.hu/api/trackback/id/tr652798333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása