Ha valaki nem szeret piskótát sütni ,ezt elkészítheti készen vásárolt tortalapból is , de csak egy centis vastagságú kell , ha vastagabb , megfelezem , a másik feléből lehet fínom kókuszgolyókat készíteni.
Hozzávalók : 1 szögletes egy centi vastagságú piskótalap
1 doboz körszeletes ananászbefőtt
25 dkg tehéntúró,
25 dkg krémsajt ,
2 dl tejszín,
10 dkg margarin ,
8-10 dkg porcukor,
3 evőkanál zselatinpor,
1/2 dl ananászlikőr , vagy fél üveg ananászaroma kivonat ,
csipetnyi só ,
a tetejére : meggy befőtt , kivi szeletek , csokireszelék és 2 dl tejszínhab.
Elkészítés : Az ananász levet leszűrjük . A tejszínből kemény habot verünk ./ Vigyázzunk eléggé friss legyen / A piskótalapot rátesszük egy megfelelő tálcára , elosztjuk rajta az ananászkarikákat arra a kiviszeleteket . Az ananászléből 1 dl a zselatinra öntünk , és kis lángon addig kevergetjük , amíg feloldódik.
A túrót áttörjük , /összetörjük / összekeverjük a megmaradt ananászlével és krémsajttal , Ezután a cukrot , a sót és a likőrt hozzáadjuk , majd addig keverjük,míg a cukor elolvad benne .Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot , majd a kissé kihűlt ,de nem megdermedt zselatint beleforgatjuk. A krémet rákenjük a gyümölcsel megrakott piskótára ,és hűtőszekrényben szilárdulásig hűtjük.
Tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal díszítjük , csokiforgácsot szórunk , meggy szemeket , vagy apró húsvéti tojásokat rakunk , vagy nyuszifigurákat.
Finom. Jó étvágyat.